Nu hjälper vi vildbina tillsammans!

Bina är livsviktiga för oss och för hela ekosystemet, men en tredjedel av våra vilda trädgårdsmästare håller på att försvinna. Det är inget vi kan vifta bort.

Vi bygger av den anledningen ett vildbi- och insektshotell i Folkparken & vi vill göra det tillsammans med dig och många fler. Troligen finns det saker som blivit över hemma eller som skulle slängas, men inte skett. Det kan du fram till vecka 29 lämna vid serveringen i Folkparken. Kommer du när parkens minigolf är öppen så bjuder vi på en kopp kaffe. 

Vedträn och andra bitar av träd, takpannor, bark, halm, bambupinnar, marktegel, tegelstenar, diskade konservburkar (i storlek vita bönor eller krossade tomater), mindre lerkrukor, finmaskiga nät och lastpallar behövs. 

Genom att lämna saker vid olika tidpunkter kan vi göra vildbihotellet tillsammans men på ett pandemianpassat sätt.

Efter insamling kommer vildbihotellet sättas samman av samarrangerande Naturskyddsföreningen Värnamo, UV-scouterna Värnamo Alliansförsamling, Värnamo kommun och Stiftelsen Folkets Park. I projektet deltar från Värnamo kommun ansvarig för park och grönyteutveckling samt hållbarhetsstrateg. 

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.