2015 Ã…RS JENNY LIND-STIPENDIAT – en exceptionellt talangfull sopran med framtiden för sig

 

image

image   image

NÄR: 30 juli kl. 19.00
VAR: teatern, Folkparken Värnamo
HUR: inträde 120 kr, köp din biljett via www.tickster.com eller vid teatern från en timme innan konserten.
http://www.tickster.com/…/20…/2015-ars-jenny-lind-stipendiat
Sara Swietlicki är den femtionde sångerskan som tilldelas stipendiet.
– Det ska bli roligt och utmanande att ge sig ut pÃ¥ konsertturné. Det är en fantastisk chans att utvecklas och göra det jag älskar, säger Sara Swietlicki.
Sara föddes i Lund 1988 och började sjunga i kyrkans barnkör när hon var fyra år. Tio år senare inledde Sara solosångsstudier. Direkt efter gymnasiet sökte Sara till Vadstena folkhögskolas musik- linje som genast såg hennes talang. De tvååriga studierna vid folkhög- skolan utökades till tre år då Sara bytte röstfack från mezzosopran till sopran. 2010 fortsatte Sara studera vid Det Kongelige Danske Musikkon- servatorium och är sedan 2013 elev vid Det Kongelige Operaakademi i Köpenhamn.
Sara genomför säsongen 14-15 praktik på Köpenhamnsoperan, hon gör en av ”Dreiadelige Waisen” i Rosenkavaljeren av Richard Strauss. I hennes operarepertoar ingår bland annat roller som såsom Grevinnan i Figaros bröllop, Donna Anna i Don Giovanni av Mozart och Mimi i La Bohème av Puccini.
Sara har vid sidan av sången ett brinnande litteraturintresse, på sin fritid skriver hon ungdomsböcker och bloggar om läsande och skrivan- de. 2010 vann hon andra pris i tävlingen Debutanten.
Juryns motivering: ”Jenny Lind-stipendiet 2015 tilldelas Sara Swietlicki för hennes varma, solida klang och självklara närvaro i musicerandet.”
Även i år deltar en manlig sångare, baryton Hannes Öberg står vid Saras sida på turnén. Pianist under turnén är Markus Kvint, som redan etablerat sig som en mångfacetterad, efterfrågad musiker.
Produktion: Folkets Hus och Parker i samarbete med Riksteatern.
Producent: Ulrika Precht.
Speltid: Alt 1 – 60 min utan paus. Alt 2 – ca 90 min inkl paus.
Arrangör: Stiftelsen Folkets Park Värnamo i samarbete med Kulturnämnden Värnamo kommun.

image

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.