Sommarkonsert med Jenny Lind

image

Datum: 30 juli

Tid: kl. 19.00

Plats: teatern

Inträde: 120 kr

Förköp: www.tickster.com, BePe Foto (från 24 juli)

Christina Nilsson förförde juryn med sin röst och var ett självklart val, trots sin unga ålder. Hon är född i Ystad och uppvuxen i stora Herrestad. Har tidigare studerat vid Lilla Akademiens musikgymnasium i Stockholm och Vadstena Folkhögskola, men går idag andra året vid Operahögskolan i Stockholm. Med sina 23 år är hon en av de yngsta stipendiaterna som utsetts de senaste femton åren.

Få personer har så lång och bred erfarenhet av Jenny Lind-stipendiet som hovsångerskan Britt Marie Aruhn. Hon tilldelades själv priset år 1967, och har i 14 års tid producerat den turné som är en del av stipendiet. Årets vinnare, Christina Nilsson, lyckades ändå imponera på hovsångerskan.

– Årets sökande var ovanligt duktiga, ändå var det självklart vem som skulle bli Jenny Lind-stipendiat när denna unga sångerska började sjunga, säger Britt Marie Aruhn.

Inför turnén 2014 fortsätter det framgångsrika konceptet att ha med en manlig sångare som matchar Jenny Lind-stipendiaten. I år får vi höra tenoren Tobias Westman som studerar andra året vid Operahögskolan. Ackompanjerar gör Thomas Rudberg.

Arrangör: Stiftelsen Folkets Park Värnamo

Produktion:

imageimage

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.